Logo

NYCkelfärdig villa – bara att flytta in

Vi vill att det ska vara enkelt för dig och din familj att välja Björnö och Norrtälje som bostadsort. Väl fungerande kommunikationer till jobb, dagis, handel, service och skola är en viktig del. Att du får bo i ett hus som passar just dig – till en rimlig kostnad, är en annan.

Fyra av Sveriges mest välrenommerade hustillverkare säljer nyckelfärdiga hus på Björnö. Det innebär att det finns massor av alternativ för dig att välja och vraka mellan. Alla hustillverkare kan dessutom skräddarsy hus så att det blir precis som du och din familj vill ha det.

Försäljning sker via respektive hustillverkare, kontakta dem för mer information om lediga tomter och tillgängliga hustyper.

Så här blir tomt och hus ditt

Den första etappen på Björnö består av 33 tomter och den andra 55 tomter. Marken ägs och utvecklas av KB Björnö Mark, ett bolag samägt av Ikano Bostad och HSB Bostad. Tomterna säljs i samarbete mellan markägare och de fyra hustillverkarna.

bara en tomt kvar!

Välj din egen husleverantör eller bygg i lösvirke.

Klicka här för att läsa mer om tomt 1:88

Vårt namn visar att vi har rötterna i den småländska traditionen, vilket betyder att vår mission är att leverera mycket hus för pengarna. Vår idé som hustillverkare är att erbjuda ett mindre antal hustyper med fastställda planlösningar framarbetade av arkitekter med funktionaliteten i fokus. Våra hus byggs inomhus i fuktfri miljö och med rationella metoder.

Hos oss på Myresjöhus betyder All inclusive att du får ett smärtfritt husbygge. Vi hjälper dig med allt och finns med som ett stöd och bollplank från första början. Våra säljare och arkitekter hjälper dig att hitta rätt hus, och genom vår heltäckande totalentreprenad tar vi sedan ansvar för hela bygget. Färdigställandeförsäkring och byggfelsförsäkring ingår.

Eksjöhus AB är en familjeägd hustillverkare som tillverkat hus sedan 1944. Här finns en lång tradition och stor kunskap när det gäller tillverkning av småhus.Vi strävar efter att uppnå en hög kvalité i vår tillverkning, materialval och servicegrad. Det är vår kunskap tillsammans med dina idéer som så småningom ska bli ditt nya hem.

Vi erbjuder hantverksmässigt uppförda lösvirkeshus som byggs på plats, och oavsett om ni tänker er ett enklare hus eller en mer exklusiv villa står vi för marknadens mest prisvärda erbjudande. Med Fiskarheden-villan har ni möjlighet att bygga en villa anpassad efter era behov. Genom unika lösningar skapar vi utrymme för livet.  

köpguide

När du flyttar in ska allt praktiskt fungera. Därför ingår anslutningsavgifter för vatten och avlopp, el, optisk fiber samt fjärrvärme i köpeskillingen för tomten. Gatubyggnadskostnad för vägarna i området ingår också

1) VÄLJ TOMT OCH HUSLEVERANTÖR
Tomterna är uppdelade mellan de fyra hustillverkarna. Det innebär att du antingen kan välja tomt först och ta den hustillverkare som tomten tillhör, eller så väljer du vilken hustillverkare du vill göra affär med och tar någon av de tomter som denne har till sitt förfogande.

2) KÖPEKONTRAKT OCH ENTREPRENADKONTRAKT
När du bestämt dig för vilken tomt och hus du vill köpa så tecknas två stycken avtal:

• Ett köpekontrakt som gäller köp av tomt. Kontraktet tecknas med KB Björnö Mark.
• Ett kontrakt som tecknas med husleverantören för husleveransen. Beroende på entreprenadform tecknas kontrakt för entreprenaden antingen via entreprenören eller husleverantören.

Kontrakten tecknas samtidigt och gäller endast tillsammans (du måste köpa både tomt och hus).

3) BETALNING MARK
10 % av köpeskillingen för marken betalas när köpekontraktet undertecknats, resterande del betalas vid tillträde av tomten som sker tre månader senare. När tomten är slutbetald får du ett köpebrev och med hjälp av det söker du lagfart på fastigheten. Kostnaden för lagfarten uppgår till ett belopp som motsvarar 1,5 % av köpeskillingen. Lantmäteriet tar också ut en expeditionsavgift för hanteringen av lagfarten. Betalning av hus sker till vald husleverantör och följer deras respektive processer.

4) FLYTTA IN I DITT NYA FINA HUS!

Ladda ner:
Köpguide.pdf