Logo

I hjärtat av Roslagen

Björnö är ett naturskönt område vid Kvisthamraviken, strax söder om Norrtälje stad. Här finns anor från 1300-talet då gården tillhörde Vasa-ätten. Under 1500-talet kom egendomen under släkten Tre Rosor ägo. Att Björnö har varit omtyckt så länge är lätt att förstå. Skogsbeklädda höjder, betesmarker, mysiga vikar och soliga klipphällar i kombination med närheten till stan gör Björnö till ett bra ställe att bo på. Området består av uppvuxna barr- och lövträd omgivna av ängsmark. Här finns också gott om blåbärs- och lingonris för lyckad bärplockning till hösten.

I Björnö planerar vi för cirka 800 bostäder. Området kommer att byggas i etapper och i den andra finns 55 stycken naturtomter som alla har fjärrvärme, vatten, avlopp, el och fiber (stadsnät) framdraget till tomtgränsen. Utvecklingen av nya bostäder på Björnö drivs av KB Björnö Mark som också är största fastighetsägare i projektet. Företaget ägs gemensamt av HSB Bostad samt Ikano Bostad

Nedan ser ni visionen för utbyggnaden av Björnö.

närområdet

Norrtälje kommun är hjärtat i Roslagen, här finns 11 000 öar, 57 000 invånare och på sommaren blir antalet det dubbla. Norrtälje har en vacker och idyllisk stadskärna med gamla bebyggelse som bevarats. Här finns också ett stort utbud av shopping, härliga kullerstensgator och ett rikt krogliv.  Roslagens skärgård erbjuder många möjligheter till avkoppling och upplevelser. Inom kort avstånd hittar du exempelvis Väddöbygden med Grisslehamn där du kan följa Albert Engströms fotspår. Du kan också ta båten över till Åland, antingen från Kapellskär eller Grisslehamn. På skärgårdsöarna finns också flera restauranger där du kan avnjuta en god måltid och samtidigt njuta av skärgårdslivet utanför.

Läs mer om Norrtälje >>

kommunikationer

Oavsett om du jobbar i Norrtälje eller pendlar till Stockholm eller Uppsala ligger Björnö bra till. Utmed Björnövägen finns flera busshållplatser med regelbunden trafik mot Norrtälje centrum. Många pendlare åker buss 676 som åker mellan Norrtälje och Östra station i Stockholm. Bussresan tar ca en timma och linjen är tätt trafikerad, i rusningstrafik går den var tredje minut. Väl ombord kan du koppla upp dig mot wifi och jobba eller bara koppla av på din resa till jobbet.

Föredrar du att promenera eller cykla finns fina gång- och cykelvägar som tar dig från Björnö ända fram till centrum.

service och handel

På Björnö finns närhet till barnomsorg, förskolor, grundskolor och gymnasium.

I Norrtälje finns all service du kan tänkas behöva för att leva ett bra och tryggt liv. Shopping hittar du både inne i den pittoreska stadskärnan och på handelsområdena Flygfältet och Knutby. Restauranger och caféer finns det gott om. Det märks inte minst på sommaren då stadens invånare med turister samlas på uteserveringar och njuter av god mat och trevligt sällskap. Här bor vanligtvis 57 000 invånare men på sommaren fördubblas antalet. Norrtälje är en populär skärgårdskommun bestående av 11 000 öar.

Sök skola och barnomsorg i Norrtälje >>

Aktiv fritid

Björnö erbjuder en aktiv fritid för hela familjen. Förutom en fantastisk natur utanför dörren så finns bland annat stall, långa vandringsstråk, svampskogar och båtbryggor på promenadavstånd.

På sommaren tar du morgondoppet vid Kärleksuddens badplats som ligger på gångavstånd från Björnö och på vintern kan du ta skidorna på axeln och gå över vägen till slalombacken för några roliga timmars skidåkning. För de minsta planerar vi för flera lekplatser i området och på sikt finns planer på en 18-håls golfbana i anslutning till klubbhuset vid vattnet på Tegeludden.

 

HITTA HIT

Klicka på kartorna nedan för att öppna dem i större format samt för att kunna få vägbeskrivning från din nuvarande adress.